Ik ben Yovanka!
Moeder van Sophia en gepassioneerd kok.

Mijn liefde voor de pure keuken zonder al te veel poespas komt door mijn Zuid-Amerikaanse achtergrond. Mijn oma’s wisten heerlijke gerechten op tafel te toveren door veel oergroenten  en verse kruiden toe te voegen. Wat het meeste indruk op mij maakte is dat er altijd voldoende was voor iedereen, ook als je onverwachts op de stoep stond kon je aanschuiven. Dat wil ik 'later' ook kunnen dacht ik toen.

Zo is mijn idee ontstaan om met MamaYo te beginnen. Eerst vanuit huis koken voor een aantal vrienden, later kwamen daar buren bij en op het laatst een vaste kern eters die het heerlijk vonden om op drukke dagen meteen aan tafel te schuiven zonder zelf te hoeven koken. Nu wil ik in mijn nieuwe kooklocatie op de Steynlaan 83A meer Zeistenaren verwennen met een lekkere en voedzame maaltijd.

Ik hou van het bereiden van gezonde traditionele 'van huis uit meegekregen' recepten uit verschillende landen. Vooral Europese gerechten zijn mijn favoriet en af en toe een uitstapje naar een ander continent. Als de ingrediënten maar puur en eerlijk zijn. Dat is een eis! Ik werk met seizoensgroenten en probeer zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Dit proef je! Mijn favoriete koks zijn o.a. Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver, Tom Aikens en bij René Redzepi gaat mijn koks hart sneller kloppen. Wouw wat een passie!